Bulgur Pilavı Çeşitleri Bulgur pilavı, yöresel olarak farklı malzemelerle ve yöntemlerle hazırlanan, çeşitli tariflere sahip bir yemektir. Her biri birbirinden lezzetli olan bu pilav çeşitleri, sofralarımızı süsler ve zenginleştirir. Pilav denince akla gelen pirinç ve bulgur, domates, et, tavuk, patlıcan, pazı ve ıspanak gibi sebzelerle bir araya gelerek farklı tarifler oluşturur. Bazı bulgur pilavı çeşitleri yardımcı yemek olarak, bazıları ise ana yemek olarak servis edilebilir. Sizler için çeşitli bulgur pilavı tariflerinden örnekler hazırladık. Umarız beğenirsiniz. Hepinize kolay gelsin. Domatesli Bulgur Pilavı Domatesli bulgur pilavı, bulgur pilavı çeşitleri arasında en fazla tercih edilen ve her evde yapılabilen bir tariftir. Yaz mevsiminde domateslerin lezzetli olduğu dönemde bu pilavı denemelisiniz. Aşağıda, bu lezzetli pilavın malzeme listesini ve yapılışını bulabilirsiniz:
Domatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Bulgur pilavı yapacağınız tencereye zeytinyağını koyup, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyerek kavurmaya başlayın. Domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Rendelediğiniz domatesleri ekleyin. Bir süre pişirdikten sonra pilavın suyunu sıcak olarak ilave edin. Yaklaşık 5 su bardağı sıcak su yeterli olacaktır. Arzu ederseniz içine et bulyon da ilave edebilirsiniz. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Karışım kaynadığında, bulguru ilave edin ve ocağın altını kısarak pilavı pişirin. Domatesli bulgur pilavını 5-10 dakika dinlendirerek sıcak servis yapın. Yanında yoğurt servisi de yaparsanız harika olur. Afiyet olsun. Meyhane Pilavı Meyhane pilavı, içindeki malzemelerin bolluğu ve pilavın iyice demlenerek tane tane olmasıyla bilinir. Bu tarif de oldukça sevilir ve beğenilir. Aşağıda, meyhane pilavının malzeme listesini ve yapılışını bulabilirsiniz:
Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır? Tencerenin içinde tereyağını eritip, zeytinyağını ekleyerek kızdırın. Yemeklik doğranmış soğanları, yeşil biberleri ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya başlayın. Kırmızı pul biberi ve doğranmış domatesleri ekleyip pişirmeye devam edin. Bulguru yıkayıp süzün ve sıcak tavuk suyu ile tencereye ekleyin. Ocağın altını kısarak, meyhane pilavının pişmesini bekleyin. Ardından 15 dakika kadar pilavı dinlendirin ve servis yapın. Bulgur pilavı çeşitleri arasında oldukça sevilen bir tarif olduğundan, bu pilavı yiyenler eminiz beğenecektir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgi ve Tavsiyeler Bulgur pilavı çeşitleri, her yörede farklı malzemeler ve baharatlar kullanılarak lezzetli bir şekilde yapılmaktadır. Pilavınızı yaparken içine ıspanak, pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler ilave edebilir veya en son aşamada bir kâse kadar yoğurt ekleyerek farklı bir bulgur pilavı hazırlayabilirsiniz. Bu tür tarifler özellikle Kastamonu mutfağında çok tercih edilmektedir. Damak tadınıza göre sizler de farklı tarifler yaratabilirsiniz. |