Pilav Üstü Tavuk Pilav üstü tavuk, içerdiği baharatlar, tavuk ve diğer malzemelerin kattığı benzersiz lezzet ile herkesin beğenisini kazanan bir yemektir. Bu tarif, ana yemek olarak sunulabileceği gibi, çeşitli tencere yemeklerinin yanında da afiyetle tüketilebilir. Pilav Üstü Tavuk Malzemeleri
Pilav Malzemeleri
Pilav Üstü Tavuk Nasıl Yapılır? Pilav üstü tavuk yapımına, tavuk göğsünü düdüklü tencereye koyarak başlayalım. Tencereye alınan tavuk göğsünün üzerini geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edelim ve 30 dakika kadar pişirelim. Pişen tavukları ılımaya bırakalım. Soğuyan tavuk göğüslerini ince ince didikleyelim. Hazırlanan tavaya bir miktar zeytinyağı ilave edelim. Halka şeklinde doğranmış kuru soğanları ve biberleri tavaya ekleyerek güzelce soteleyelim. Karabiberi, kekiği ve salçayı da ilave ederek iyice karıştıralım. Hazırlanan tavuk etlerini de tavaya ekleyerek birkaç dakika daha soteleyelim. Ocağın altını kapatmadan önce tuzunu ilave edelim. Pilav için ise tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edelim. Zeytinyağı olan tavaya şehriyeleri ekleyip hafif rengi değişene kadar kavuralım. Kavrulan şehriyenin üzerine biber salçasını ilave ederek birkaç dakika daha kavuralım. 2 bardak tavuk suyu ilave ederek suyunu çekene kadar pişirelim. Damak tadına göre tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatalım. Pilavı yarım saat kadar dinlendirelim. Pilavı bir borcama alalım ve üzerine didiklenen tavuk göğsünü ekleyelim. Süsleyerek servise sunalım. Afiyet olsun. |