Buğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Buğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Pilavı

Buğday pilavı, geleneksel bir lezzet olup, sebzelerle zenginleştirilerek besleyici ve doyurucu bir yemek haline gelir. Tahıl grubunun önemli bir üyesi olan buğday, yüksek lif oranı ve B vitaminleri bakımından zengindir. Buğday pilavını tavuk suyu veya et suyu ile pişirerek lezzetini artırabilirsiniz.

Buğday Pilavı Malzemeleri

  • İki su bardağı buğday
  • İki adet domates
  • İki orta boy kuru soğan
  • Üç adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • Tuz ve baharatlar

Buğday Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle, buğdaylar bir gece önceden suya ıslatılır. Ertesi gün, ıslatılmış buğdayların suyu süzülür ve taze su eklenerek buğdaylar diri kalacak şekilde haşlanır. Pilav için uygun bir tencere ocağa konur ve içine zeytinyağı veya sıvıyağ eklenir. Doğranmış soğan ve biberler eklenerek kavrulur. Ardından, kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler eklenir. Domateslerin suyunu çekmesi beklenir.

Önceden haşlanmış buğdaylar, karışıma eklenir ve beş dakika boyunca kavrulmaya devam edilir. İsteğe bağlı olarak tuz ve baharatlar eklenir. Son olarak, kavrulan buğdayların üzerine sıcak su eklenerek pişirilmeye bırakılır. 15 dakika pişirilen buğday pilavı, ocağın altı kapatılarak demlenmeye bırakılır.

Buğday pilavı, yüksek lif oranı ve besleyici değerleri ile sofralarınıza sağlıklı bir alternatif sunar. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri