Mantarlı Pilav Mantarlı pilav, hemen hemen herkes tarafından sevilen sıra dışı pilav seçenekleri arasında yer almaktadır. Özellikle mantar sevenlerin tercih edebileceği en ideal pilav çeşitlerinden biridir. Pilav çeşitlerinin Türk mutfağındaki yeri herkes tarafından bilinmektedir. Ana yemeklerin yanında muhteşem bir öğün geçirmenizi sağlayacaktır. Mantarlı pilav, besin değeri yüksek olan bir pilavdır. Doyurucu ve sağlıklıdır. Zaman almadan pratik bir şekilde sizi yormadan sofralarda yer almaktadır. Siz de farklı ve ayrıcalıklı bir pilav sunumunda bulunmak istiyorsanız mantarlı pilav tercihinde bulunmanızı tavsiye ederiz. İsterseniz sizi daha fazla bekletmeden bol malzemelerle yapılan mantarlı pilav tarifini paylaşalım. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Mantarlı Pilav İçin Gerekli Malzemeler
Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır? Öncelikle mantarları bol su ile yıkayarak temizleyin ve dilimleyin. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberleri de küçük parçalara kesin. Pilav tenceresi içinde tereyağı ve zeytinyağını kısık ateşte eritin. Eriyen yağların içine doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave ederek kısık ateşte sık sık karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleşince doğranmış biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından dilimlenmiş mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Bu aşamada pirinci iyice yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin. Pirinci mantarlarla birlikte 2-3 dakika kavurun. Sıcak suyu veya et suyunu ekleyin ve pilavı yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pilav suyunu çekip piştiğinde ocaktan alın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenen pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz. Artık mantarlı pilavınız hazır. Afiyet olsun. |