Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav, Pilav Geleneksel Türk Mutfağının olmazsa olmazıdır. Püf noktalarını bildikten sonra pilavı tane tane ve lezzetli yapmanız mümkündür. Ancak püf noktalarına dikkat etmediğiniz zaman pilav lapa ve tatsız olur. Osmanlı kültüründen günümüze kadar süre gelen Osmanlı Mutfağından, Türk Mutfağına taşınan pilav, hemen hemen her yemeğin yanında yapılan bir yemektir. Bu nedenle her kadının mutlaka bilmesi ve öğrenmesi gerekir. Bu nedenle lezzetli ve mükemmel bir pilav yapmanın püf noktaları ile sizlerle paylaşacağım. Bulyonlu pilavı ister bulgurdan, isterseniz de pirinçten hazırlayarak değişik lezzetler hazırlayıp sebzeli ya da etli yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Ayrıca bulyonlu pilavı şehriyeli, erişteli, nohutlu ya da sade olarak da hazırlayabilirsiniz.

Bulyonlu Pilav Malzemeleri
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2.5 su bardağı kaynamış su
  • 1 adet etli bulyon ya da tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Üzerine gezdirmek için 2 yemek kaşığı tereyağı
Bulyon Pilav Püf Noktaları: Suyu yemeğin üzerine sıcak olarak dökün yoksa pirinçler sertleşir ve tuzu çekmez. Bulyonu bir miktar sıcak suyun içinde eriterek dökün. Böylece daha hızlı çözülerek pilava lezzetini katar. Tuzu en son atın. Böylelikle fazla tuz atmanıza gerek kalmaz. Pirinçleri önceden mutlaka ayıklayıp yıkayın ve süzün. Daha sonra bir beş dakika kadar dinlendirin. Böylelikle fazla nişastasını dışarı atacak ve pilava karışmamış olacaktır. En önemli noktalardan biri de tereyağıdır. Pilavın piştikten sonra ilk sıcağı gitmeden önce, tereyağını eritip rengi kahverengi olana kadar yanınca pilavın altını kapatın ve üzerine tereyağını döküp karıştırın. Böylelikle pilavınızın bulyon lezzeti daha çok artacaktır.

Bulyonlu Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilav tenceresini ocağın üzerine alarak içine zeytinyağını ve şehriyeyi döküp hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra üzerine yıkanmış ve dinlenmiş olan baldo pirinçleri dökerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerine kaynamış suyu da dökerek içine sıcak su ile eritmiş olduğunuz bulyonlu suyu dökün. Son olarak üzerine tuzu da ekleyerek, su kaynayana kadar yüksek ateşte, pilavın suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Pilav pişmeye yakın, ayrı bir tavada tereyağını eritin. Rengi karamel bir kıvam alam tereyağının altını kapatarak pişen pilavın içine dökün ve iyice harmanlayın.

Şimdiden Afiyet Olsun.

Bulyonlu Pilav Yorumları

soru

Kıymet

16 Nisan 2024 Salı

Ben sürekli pilav yapıyorum ama bulyonlusunu pek yapmadım. Bulyonlusunu tavuk bulyonla yapsam yine de beklenen lezzeti alabilir miyim yoksa etki bulyon mu kullanmam gerekiyor? bir de merak ettiğim br konu bunun yanına hangi yemeği yapmamı tavsiye edersiniz?

Cevap yaz
cevap

Admin

18 Haziran 2024 Salı

Tabii ki tavuk bulyon kullanarak da lezzetli bir pilav yapabilirsiniz. Ancak tavuk bulyonun tadı et bulyonuna göre daha hafif olabilir, bu nedenle damak tadınıza göre ek baharatlar eklemeyi düşünebilirsiniz. Pilavın yanına güzel bir tavuk sote veya zeytinyağlı sebzeler iyi bir tercih olabilir. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Konya Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Körili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Körili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Salçalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6