Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Pilavı

Erişte, evlerimizde pilav yapmak veya farklı yemeklerde kullanmak amacıyla özellikle de kış aylarının başında hazırladığımız nefis bir makarna türüdür. Erişte hazırlanması kolay ve herkesin damak tadına uyum sağlayan bir lezzettir. Erişte pilavı, eriştenin ve pilavın içerisinde kullanılan malzemelerin verdiği ayrı bir lezzetten dolayı herkesin beğenerek tükettiği bir tariftir. Sulu yemeklerin ve türlü yemeklerin yanında gerçekten de afiyetle tüketilir. Ben erişte pilavını yanında güzel bir salatanın eşlik etmesiyle severim. Bu makalemizde erişte pilavı nasıl yapılır ve içerisinde hangi malzemeler kullanılır bu konulara değineceğiz. Tarife geçmeden önce bilinmesi gereken bir nokta, erişte pilavı tereyağıyla yapıldığında ayrı bir lezzet oluşturur. Ben bu pilavı evimde doğal tereyağıyla yapıyorum ve lezzeti harika oluyor. Size de tavsiye ederim. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Erişte Pilavı Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı ev yapımı erişte
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su (Eriştenin üzerini 1 parmak geçecek kadar olmalı)
  • 2 çay kaşığı tuz

Erişte Pilavı Nasıl Yapılır?

Erişte pilavı yapımına ilk olarak hazırlamış olduğumuz bir tava içerisinde tereyağını eriterek başlayalım. Tava içerisinde eriyen tereyağının içerisine belirtilen oranda sıvı yağ ilave edelim ve ocakta iyice kızdıralım (Yağı yakmamaya özen göstermeliyiz yoksa tadı iyi olmaz). Kızan yağın içerisine erişteleri ilave edelim ve kısık ateşte biraz kavuralım. Erişteler kısık ateşte kızgın yağda hemen kavrulur; yakmamaya dikkat etmelisiniz, hemen yanar. Daha sonra kavrulan eriştelerin üzerine tuzunu ve kaynar suyu ilave ederek 15 dakika kadar pişirelim. Tabii pişirme süresi pilavın oranına göre değişir. Biz 4 kişilik pilav yaptığımız için 15 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Ben erişte pilavı pişmesine yakın biraz karıştırıyorum ki erişteler birbirine yapışmasın. Erişte pilavı piştikten sonra demlenmesi için bir kenara alalım ve ocağın altını kapatalım. İsteğe bağlı olarak pişen erişte pilavının üzerine karabiber ilave edilebilir, bu harika bir lezzet oluşturur.

Ekstra Bilgiler

Erişte pilavı yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır:

  • Eriştelerin çok fazla kavrulmaması gerekmektedir, aksi halde yanabilir ve hoş olmayan bir tat oluşabilir.
  • Tereyağı kullandığınızda pilavın lezzeti artar fakat tereyağının yanmamasına dikkat edilmelidir.
  • Demlenme süresi, pilavın lezzetini artırır. Pilavı pişirdikten sonra en az 10 dakika demlenmeye bırakmak iyi olacaktır.
  • İsteğe bağlı olarak, erişte pilavının içerisine ceviz veya badem gibi kuru yemişler de eklenebilir. Bu, pilava ekstra bir lezzet katacaktır.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fıstıklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?