Erişte Pilavı Erişte, evlerimizde pilav yapmak veya farklı yemeklerde kullanmak amacıyla özellikle de kış aylarının başında hazırladığımız nefis bir makarna türüdür. Erişte hazırlanması kolay ve herkesin damak tadına uyum sağlayan bir lezzettir. Erişte pilavı, eriştenin ve pilavın içerisinde kullanılan malzemelerin verdiği ayrı bir lezzetten dolayı herkesin beğenerek tükettiği bir tariftir. Sulu yemeklerin ve türlü yemeklerin yanında gerçekten de afiyetle tüketilir. Ben erişte pilavını yanında güzel bir salatanın eşlik etmesiyle severim. Bu makalemizde erişte pilavı nasıl yapılır ve içerisinde hangi malzemeler kullanılır bu konulara değineceğiz. Tarife geçmeden önce bilinmesi gereken bir nokta, erişte pilavı tereyağıyla yapıldığında ayrı bir lezzet oluşturur. Ben bu pilavı evimde doğal tereyağıyla yapıyorum ve lezzeti harika oluyor. Size de tavsiye ederim. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin. Erişte Pilavı Malzemeleri
Erişte Pilavı Nasıl Yapılır? Erişte pilavı yapımına ilk olarak hazırlamış olduğumuz bir tava içerisinde tereyağını eriterek başlayalım. Tava içerisinde eriyen tereyağının içerisine belirtilen oranda sıvı yağ ilave edelim ve ocakta iyice kızdıralım (Yağı yakmamaya özen göstermeliyiz yoksa tadı iyi olmaz). Kızan yağın içerisine erişteleri ilave edelim ve kısık ateşte biraz kavuralım. Erişteler kısık ateşte kızgın yağda hemen kavrulur; yakmamaya dikkat etmelisiniz, hemen yanar. Daha sonra kavrulan eriştelerin üzerine tuzunu ve kaynar suyu ilave ederek 15 dakika kadar pişirelim. Tabii pişirme süresi pilavın oranına göre değişir. Biz 4 kişilik pilav yaptığımız için 15 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Ben erişte pilavı pişmesine yakın biraz karıştırıyorum ki erişteler birbirine yapışmasın. Erişte pilavı piştikten sonra demlenmesi için bir kenara alalım ve ocağın altını kapatalım. İsteğe bağlı olarak pişen erişte pilavının üzerine karabiber ilave edilebilir, bu harika bir lezzet oluşturur. Ekstra Bilgiler Erişte pilavı yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır:
Afiyet olsun! |