Tavuklu Pilav Tavuklu pilav, Türk mutfağının en meşhur ve sevilen yemeklerinden biridir. Genellikle özel günlerde, özellikle mevlitlerde tercih edilen bir yemektir. Pilav, Türk kültüründe ana yemek olarak kabul edilir ve büyük bir keyifle tüketilir. Ancak, kalori değeri yüksek olduğu için diyet yemekleri arasında yer almaz. Tavuklu Pilav Malzemeleri
Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır? İlk olarak, bütün tavuğu parçalara ayırıp güzelce yıkayın ve suyunu süzün. İster çelik tencere, ister düdüklü tencerede, kırmızı pul biber ekleyerek tavukları haşlayın. Tavuklar tamamen haşlandıktan sonra, suyun içinden çıkararak bir kaba alın ve bekletin. Haşlanan tavuk parçalarını kemiklerden ayırarak başka bir kaba alın. Pirinçleri iyice temizleyin ve mümkünse derin bir kap içinde, nişastası gidene kadar ılık suda bir saat bekletin. Bekletilen pirinçlerin suyunu süzdükten sonra kavurmak üzere kenara koyun. Tencereye önce sıvı yağı ekleyin, ardından pirinçleri ilave edip karıştırın. Sonrasında tereyağını ekleyin. Pirinçler beyaz renk aldıktan sonra tavuk parçalarını ve suyu ekleyin. Eklediğiniz suyun bir bardağının tavuk suyu olması lezzeti artıracaktır. Pilava son olarak tuzu ekleyin ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin. Piştikten sonra, üzerine kağıt havlu veya temiz bir bez örterek 20 dakika bekletin. Yemeğe daha geç başlanacaksa, yemeği kalın bir sofra bezi ile sıkıca sararak tencerenin üzerine örtebilirsiniz; bu şekilde pilav uzun süre sıcak kalır. Pilavın serviste daha güzel görünmesi için kalıp içine yerleştirip ters çevirebilir veya servis tabağında sunum yapabilirsiniz. En son olarak, pilavın üzerine karabiber ekleyerek servise sunun. Afiyet olsun. |