Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu pilav, Türk yemek kültürünün en meşhur pilavlarındandır. Tavuklu pilav genellikle mevlit yemeği olarak kullanılır. Pilav genellikle Türk kültüründe ana yemek olarak kullanılır ve severek yenir. Bunun yanı sıra pilavın kalorisi yüksektir ve diyet yemekleri arasında yer almaz.

Tavuklu Pilav Malzemeleri
  • 2 buçuk su bardağı pirinç
  • 4 buçuk su bardağı su (Sıcak olacak)
  • 1 adet bütün tavuk
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 buçuk çay kaşığı tuz (Tepeleme olmamasına dikkat edin)
  • 1 buçuk çay kaşığı kırmızı pul biber.
  • 1buçuk çay kaşığı karabiber.
Tavuklu pilavın nasıl yapılır?

İlk olarak bütün tavuğu parçalara ayırıp güzel bir şekilde yıkayıp suyunu süzelim. Daha sonra ister çelik tencere isterseniz de düdüklü tencerede içerisine kırmızı pul biber de ilave ederek tavuklarımızı güzelce haşlıyoruz. Tavuklarımız tam anlamı ile haşlandıktan sonra tavuklarımızı suyun içerisinden süzerek bir kaba çıkartarak beklemeye alıyoruz. Pişirdiğimiz tavuk parçalarını kemikten güzelce ayırıp bir kaba alıyoruz. Pirinçlerimizi iyice temizleyip (Mümkünse derin bir kap içerisinde pirinçlerin nişastası gidene kadar) ılık suda bir saat bekletiyoruz. Daha sonrasında ise pirinçlerin suyu güzelce süzülerek kavrulmak üzere kenara konur. Sonrasın da tencereye ilk önce sıvı yağı ilave ediyoruz daha sonra ise pirinçleri ilave edip biraz daha karıştırarak tereyağını da ilave ediyoruz. Pirinçler net beyaz renk aldıktan sonra tavuk parçalarını ve suyu içerisine ilave ediyoruz. Pilavın ilave edeceğimiz suyun 1 bardağı tavuk suyu da olabilir. Bu şekilde lezzeti daha da arttırmış oluruz. Pilava son olarak tuz da ilave ederek kısık ateşten biraz yüksek seviye de göz göz olana kadar iyice pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine kâğıt havlu yardımı ile veya temiz bir bezle örterek 20 dakika bekletiyoruz. Yemeğe geç başlanacak ise yemeğe kalın sofra bezi ile sıkıca tencerenin üzerinden örterek sarabilirsiniz. Bu şekilde pilav uzun süre sıcak kalır. Pilavın serviste daha güzel görünmesi için kalıp içerisine yerleştirip ters çevirebilirsiniz veya servis tabağında sunum yapabilirsiniz. En son olarak pilavın üzerine karabiber ekleyerek servise sunuyoruz.

Afiyet olsun.

Tavuklu Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Kaç Kalori?

Tavuklu Pilav Kaç Kalori?

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilavın Yanına Ne Yapılır?

Pilavın Yanına Ne Yapılır?

Konya Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabune Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabune Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Duvaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Duvaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6