Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav

Tavuklu pilav, Türk mutfağının en meşhur ve sevilen yemeklerinden biridir. Genellikle özel günlerde, özellikle mevlitlerde tercih edilen bir yemektir. Pilav, Türk kültüründe ana yemek olarak kabul edilir ve büyük bir keyifle tüketilir. Ancak, kalori değeri yüksek olduğu için diyet yemekleri arasında yer almaz.

Tavuklu Pilav Malzemeleri

  • 2 buçuk su bardağı pirinç
  • 4 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 adet bütün tavuk
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 buçuk çay kaşığı tuz (tepeleme olmamalı)
  • 1 buçuk çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 buçuk çay kaşığı karabiber

Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bütün tavuğu parçalara ayırıp güzelce yıkayın ve suyunu süzün. İster çelik tencere, ister düdüklü tencerede, kırmızı pul biber ekleyerek tavukları haşlayın. Tavuklar tamamen haşlandıktan sonra, suyun içinden çıkararak bir kaba alın ve bekletin. Haşlanan tavuk parçalarını kemiklerden ayırarak başka bir kaba alın.

Pirinçleri iyice temizleyin ve mümkünse derin bir kap içinde, nişastası gidene kadar ılık suda bir saat bekletin. Bekletilen pirinçlerin suyunu süzdükten sonra kavurmak üzere kenara koyun. Tencereye önce sıvı yağı ekleyin, ardından pirinçleri ilave edip karıştırın. Sonrasında tereyağını ekleyin. Pirinçler beyaz renk aldıktan sonra tavuk parçalarını ve suyu ekleyin. Eklediğiniz suyun bir bardağının tavuk suyu olması lezzeti artıracaktır.

Pilava son olarak tuzu ekleyin ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin. Piştikten sonra, üzerine kağıt havlu veya temiz bir bez örterek 20 dakika bekletin. Yemeğe daha geç başlanacaksa, yemeği kalın bir sofra bezi ile sıkıca sararak tencerenin üzerine örtebilirsiniz; bu şekilde pilav uzun süre sıcak kalır.

Pilavın serviste daha güzel görünmesi için kalıp içine yerleştirip ters çevirebilir veya servis tabağında sunum yapabilirsiniz. En son olarak, pilavın üzerine karabiber ekleyerek servise sunun.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kore Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kore Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Esmer Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Esmer Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Melek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Melek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Güncel

Tereyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Duvaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Duvaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Nasıl Yapılır?

Pilav Nasıl Yapılır?