Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi olmaktadır. Ayrıca pilav çeşitleri oldukça fazladır fakat azeri pilavı günümüzde Türk mutfağında çok denk gelinmeye bir yemek olmaktadır. Yalnız annemin arada yapmış olduğu yemeklerden biri olan Azeri pilavı her bayana tavsiye edip misafirlerin ya da ailenin aklını başından alabilecek bir lezzet türü olduğundan yapılması oldukça zevk verecektir. Örneğin Azeri pilavı yapılışı şöyle olmaktadır:

Azeri pilavı için malzemeler
  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 su bardağı baldo pirinci
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı çamfıstığı
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 5 adet kuru kayısı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3 adet taze soğan
  • 4 ya da 5 dal maydanoz ya da dereotu
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Azeri Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak etimizi haşlayalım. Daha sonra 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağını tencereye bırakalım ve bir miktar ısındıktan sonra 300 gram kuzu kuşbaşını ekleyelim. 10 dakika kadar kavrularak kabuk bağlayacaktır. Daha sonra üzerine sıcak su eklenecektir. Yarım tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra 3 su bardağı kaynar suyu ekleyelim ve kaynamaya bırakılır. Daha sonra ateşi kısalım, 25 dakika kadar kısık ateşte haşlayalım. Tencerede et kaynarken oluşan köpükleri ara ara alalım ayrıca et pişerken de diğer malzemeleri hazırlayalım. 5 adet kuru kayısı özellikle gün kayısısı olması gerekmektedir ve tavla zarı şeklinde ufak ufak doğrayalım fakat doğramadan önce yarım saat ılık suda ıslatılmış olmalıdır. Havuçları da aynı şekilde doğrayalım ve soğanları da oldukça ince şekilde doğrayalım. 4 çorba kaşığı yağı tencereye ekleyelim ve çam fıstığını ekleyelim sararana kadar birkaç dakika kavuralım. Havuzları da alalım ve 5 dakika kadar onları da kavuralım ve kapağı kapatalım. Sonrasında soğanı ekleyelim ve kavrulmaya bırakalım fakat iyice kavrulmalıdır. Sonra doğranan kayısı ve kuş üzümlerini birlikte katalım. Pirinci suda iyice yıkayalım ve suyunu iyice süzelim. Katılan pirinci birkaç dakika kavuralım. Üstüne bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim. Pirinç kavrulurken et ayrı yerde hazır hale getirilir. Etleri bir kevgir yardımı ile süzerek suyundan alalım ve süzülen et de eklenir. Bu şekilde birkaç defa karıştırılır. Kokusu kalması için karabiber en son eklenir. Artık süzdüğümüz eti de ekleyebiliriz ve son olarak 3 bardak et suyu eklenir hafif bir şekilde karıştırılır ve ağzı kapatılır. Sonra ocak altı kısılır. Son işlem olarak soğan ve maydanozu ince ince doğrayalım maydanozu da doğradıktan sonra ocağı kapatalım ve malzemeleri ekleyelim. Daha sonra dinlenmeye alalım ve daha sonra sıcak servis yapalım.

Azeri Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Domates Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6