Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Divriği pilavı, Sivas yöresine ait bir etli pilav çeşididir. Divriği ilçesinin adıyla bilinen pilavın asıl tarifindeki lezzet, ancak odun ateşinde yavaş yavaş pişirmekle elde edilebilir. Şehirlerde o imkâna pek sahip olunmadığı için Divriği pilavı güvenç kaplarda pişirilebilir. Kuzu etini kokusundan dolayı tercih etmeyenler dana eti de kullanabilir.

Divriği pilav için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo kuzu eti
  • 3 kaşık tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı et su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı badem içi
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Tuz
Divriği pilavı nasıl yapılır?

Bir bardak pilavlık pirinç birer çay kaşığı limon suyu ve tuz atılmış sıcak suda yarım saat bekletilir. Arzuya göre pirincin miktarı ona bağlı olarak da suyun miktarı arttırılabilir. Yarım saat bekledikten sonra pirinçler süzülür. Üzümler yıkanır, üzerine bir miktar sıcak su eklenip 15 dk. Bekletilir. Kuzu eti küp-küp doğranır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Eğer nohutlar önceden hazır edilmemişse nohutlarda ayrı bir yerde haşlanır. Bir tavada az bir tereyağı ile bademler kavrulur. Pilav yapılacak tencereye kalan tereyağı konur. Soğan ince ince doğranıp yağda kavrulur. Üzerine nohut, üzüm, haşlanmış kuzu eti katılıp kavrulmaya devam edilir. Karabiberi atılır. 5 dakika kavrulduktan sonra 1 bardak sıcak su veya et suyu ilave edilir. Kaynamaya başladığında tuzu atılır. Süzülmüş pirinçler ve kavrulmuş bademler kaynayan suya eklenir. Birkaç kez karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pilav ocaktan alındıktan sonra 10 dk. Demlenmeye bırakılmalıdır. Bu süreçte pilavın üzerine havlu kâğıt serilip kapağı öyle kapatılabilir.

Divriği Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilavın Yanına Ne Yapılır?

Pilavın Yanına Ne Yapılır?

Fıstıklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kore Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kore Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Duvaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Duvaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Kaç Kalori?

Tavuklu Pilav Kaç Kalori?

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6