Mısırlı bulgur pilavı, geleneksel pilavlardan farklı ve besleyici bir seçenektir. Zengin içeriği ve lezzetiyle hemen hemen herkesin damak zevkine hitap edebilir. Özellikle klasik pilav tariflerinden sıkılanlar ve değişik bir pilav arayışında olanlar için ideal bir alternatif sunmaktadır. Besin değeri yüksek, doyurucu ve iştah açıcı bu pilav, sofralarınıza farklılık katacak. Siz de bugünkü yemek menünüzde farklı bir pilav tercih etmek istiyorsanız, mısırlı bulgur pilavını denemenizi tavsiye ederiz. İşte enfes mısırlı bulgur pilavı tarifi. Şimdiden kolay gelsin. Mısırlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Mısırlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle, pilav yapılacak tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun. Yeşil biberleri ve domatesi yıkayıp doğrayın. Yeşil biberleri tavada kavurun ve ardından tel şehriyeyi ekleyin. Şehriyeler kahverengi bir renk alınca domates salçasını ekleyerek iyice ezin. 1 dakika kadar salçayı kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin ve biraz daha kavurun. Son olarak, kavrulan karışıma süt mısırını ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra pilavın suyunu ekleyin. İçerisine kuru nane, tuz ve tavuk bulyonu da ilave edin. Önce su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Su kaynadıktan sonra bulguru ekleyin ve karıştırın. Ardından ocağın altını kısarak bulgurun suyunu çekmesini bekleyin. Yaklaşık 15 dakika sonra bulgur suyu çekmişse ocağın altını kapatın ve pilavı 5 dakika kadar dinlendirin. Pilav dinlendikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Mısırlı bulgur pilavı hazır. Afiyet olsun. |