Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu pilav enfes lezzetiyle de yapımı sık sık tekrarlanan bir pilavdır. Garnitürlü pilavın kıvamını bir tutturursanız emin olun vazgeçemeyecek ve sürekli ana yemeklerinizin yanında garnitürlü pilavı yapacaksınız. Kalorisi yüksek olan garnitürlü pilavı herhangi bir ana yemek olmadan da tüketebilir, öğlen ve akşam öğünü olarak sade de yiyebilirsiniz. Özellikle sade yenildiğinde tadına daha çok varacaksınız. Lokantalarda daha önceden fazla bulunmayan bu pilav çeşidini son zamanlardaki istekler üzerine artık rahatça bulabilirsiniz. Daha önceden pilav yaptıysanız eğer garnitürlü pilavı da çok rahat yapabilirsiniz hatta tarifini bir defa okumanız bile yetebilir. Çok fazla malzeme gerekmeden günün her saatinde en fazla 1 saat içerisinde yapabilmeniz de mümkündür.

Garnitürlü Pilav için gerekli malzemeler
  • 3-4 su bardağı baldo pirinç
  • 3-4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu da olabilir tamamen isteğe bağlıdır
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı da olabilir yine bu durumda tamamen isteğe bağlıdır.
  • 7-8 su bardağı garnitür
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • İsteğe bağlı diğer baharat çeşitleri
Garnitürlü Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir kabın içerisine 4 su bardağı baldo pirinci koyup üzerine sıcak su ilave ederek 40-45 dakika bekletiyoruz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra pirinci yıkayıp suyunu süzüyoruz. Daha sonra bu işlemleri garnitürler için uygulayıp suyunu süzüyoruz. Tabi pirinçlerin daha önceden ayıklanması içerisindeki taşların temizlenip atılması gerekmektedir. Daha sonra tencerenin içerisine tereyağını veya zeytinyağını ilave ederek ocağımızı yakıyoruz. Tencerenin içerisine yağla birlikte tuz ve 3-4 su bardağı su ekliyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra içerisine daha önceden yıkanıp, temizlenip ve suyu süzülen pirinci arkasından da garnitürleri ilave ediyoruz. Pirinç ve garnitürü ilave ettikten sonra pilavın daha iyi pişmesi için ocağın altını kısıyoruz yani yarım ateşte pişiriyoruz. Ocağın altını kıstıkdan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Pilav suyunu çekene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişiyor ve bu süre yaklaşık 30 dakikayı bulabilir. Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz fakat bir süre kapağı kapalı bir şekilde bekletiyoruz. Pilavın dinlenmesi ve kıvamına ulaşması için dinlendirdiğimiz süre 15-20 dakika arasındadır. Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra garnitürlü pilavı sıcak sıcak servis tabaklarına koyarak sofralarınızı tatlandırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pilavın yapılışından da anlaşılacağı gibi yapımı gayet basit ve pratiktir. Ayrıca bu lezzeti tadıp vazgeçmek mümkün değildir. Garnitürlü pilav kilo yapmaz ve sağlık açısından gayet sağlıklı bir o kadar da besleyici bir yemek türüdür. Garnitürlü pilav yiyip kilo alacağınızı düşünmeyin. Pilavın yapımında sağlık açısından dikkat edeceğiniz tek nokta kullandığınız yağın temiz ve kaliteli olmasıdır. Bunun dışında garnitürlü pilavın herhangi bir olumsuzluk yaratacak yönü bulunmamaktadır.

Garnitürlü Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Su Oranı

Pilav Su Oranı

Güncel

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Mısırlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilavın Yanına Ne Yapılır?

Pilavın Yanına Ne Yapılır?

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6