Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama pilav evlerimizde sürekli olarak yaptığımız yapılışı kolay olan bir pilav türüdür. Haşlama pilav içerisinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu ayrı bir tatla herkesi kendine hayran bırakır. Bu pilav bütün yörelerde sıklıkla tercih edilen ve sulu yemeklerin, türlü yemeklerin eşliğinde eşsiz bir lezzet oluşturmasıyla tercih konusu olmaktadır. Sizlere bu makalemizde haşlama pilav tarifinin yapılışını, içeriğinde kullanılan malzemeleri belirteceğiz. Pilav tarifleri arasında en fazla tercih edilen yemek tariflerinden biri olan haşlama pilav tarifini büyük bir zevkle hazırlamanız ve sevdiklerinizle beraber afiyetle yemeniz dileğiyle. Hadi işe kolları sıvayarak başlayalım hepinize kolay gelsin.

Haşlama Pilav Malzemeleri
  • 2,5 su bardağı baldo pirinç
  • 3,5 su bardağı sıcak su veya lezzet açısından et suyu
  • 4-5 damla limon suyu
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı doğal tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (İsteğe bağlı olarak kullanılmalı)
Haşlama Pilav Nasıl Yapılır?

Haşlama pilav yapılışına ilk olarak pirinçleri bol su, bol tuz eklediğimiz sıcak su içerisinde, en az bir saat kadar bekleterek başlayalım. Pilavın yapılacağı tava içerisine, tereyağı ilave ederek eritelim, sıvı yağı da ilave edelim ve üç buçuk su bardağı suyu ve tuzu da ekleyerek kaynamasını bekleyelim. Bol su ve tuz karışımında bekletilen pirinçleri süzgecimize alalım, ılık su altında nişastaları giderelim, duru su akana kadar pirinçleri durulayın. Pirinçleri karıştırmadan yıkayalım ve kaynamakta olan su içerisine yıkama işlemi bitiminde alalım. Şekeri ve sütü de ekleyerek güzel bir karıştıralı. Haşlama pilavın suyu hafif çekilmeye başladığı zaman ocağı iyice kısalım ve pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu iyice çekmiş olan haşlama pilavını ocaktan alalım. Üzerine kâğıt havlu serelim ve kapağını tekrar kapatalım. En az 15 dakika demlendirip, öyle servis edelim. Haşlama pilavı bu şekilde hazır durumdadır.

Afiyet olsun. Haşlama pilavının yapılışında sizlere püf noktaları belirteceğim.

Haşlama Pilavı Püf Noktaları

Haşlama pilav pişirmeden önce tel bir süzgeçte pirinçleri kırmadan bol suda iyice nişastası akıp pirincin suyu şeffaflaşıp pirinçler bembeyaz olana dek yıkamamız gerekir. Tel süzgeçte pirinçleri iyice süzerek hatta kurumaya bırakırsak daha iyi olur. Pilavın pişirileceği tava da çok önemlidir. Yapışmaz olan, yayvan bir tava olursa haşlama pilav daha güzel olur. Limon suyunun haşlama pilavını daha beyaz yaptığını ve tereyağının da pilavın olmazsa olmazı olduğunu unutmayalım. Pilava eklenecek olan sıvı yağ erirken hem yağının yanmasını önleyecek hem de haşlama pilavının daha parlak olmasını sağlayacaktır. Haşlama pilavı servis öncesinde yine hafif hareketlerle pilavı karıştırmak ve dumanı üzerinde mis gibi tereyağı kokusuyla servis edilmesinde daha iyi tat verecektir. Üzerine bolca karabiber dökülmesi de ayrı bir lezzet oluşturur.

Afiyet olsun.

Haşlama Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Körili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Körili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Sade Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Sade Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6