Salçalı pilav tarifini okuduktan sonra gerçekten denemek istiyorum. Pirinçlerin nişastasını salması için ıslatma işlemi yapmam gerektiği bilgisini öğrendiğimde, bu adımın pilavın tane tane olmasına katkı sağladığını anladım. Özellikle domates salçasının kavrulma süreci bana çok ilginç geldi. Salçalı pilavın yanında et yemekleri veya köfte ile servis edilmesi fikri de oldukça cazip. Ayrıca, sebzeler ekleyerek besin değerini artırmak ve pişirme esnasında zerdeçal kullanmak, pilava farklı bir aroma katma fikri gerçekten hoşuma gitti. Bu tarifin, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olduğunu düşünüyorum ve en kısa zamanda denemek istiyorum!
Salçalı pilav tarifini okuduktan sonra gerçekten denemek istiyorum. Pirinçlerin nişastasını salması için ıslatma işlemi yapmam gerektiği bilgisini öğrendiğimde, bu adımın pilavın tane tane olmasına katkı sağladığını anladım. Özellikle domates salçasının kavrulma süreci bana çok ilginç geldi. Salçalı pilavın yanında et yemekleri veya köfte ile servis edilmesi fikri de oldukça cazip. Ayrıca, sebzeler ekleyerek besin değerini artırmak ve pişirme esnasında zerdeçal kullanmak, pilava farklı bir aroma katma fikri gerçekten hoşuma gitti. Bu tarifin, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olduğunu düşünüyorum ve en kısa zamanda denemek istiyorum!
Cevap yaz