Oktay Usta'nın Özbek pilavı tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli yemeği denemek için sabırsızlanıyorum! Özellikle kuzu eti kullanılması ve sebzelerin taze taze eklenmesi, pilavın zengin aromasını artıracak gibi görünüyor. Malzemelerdeki kuru üzüm ve çam fıstığı ise pilava farklı bir tat katacak. Pirinçlerin şeffaflaşana kadar kavrulması adımı çok önemli, bu şekilde pilavın lezzetini artıracağını düşünüyorum. Baharatlar da kesinlikle denkleme dahil, kimyonun aroması beni oldukça cezbetti. Dinlendirilmiş pilavın üzerine et ve sebzeleri yerleştirerek sıcak servis yapmak, aile sofralarına çok yakışacak! Bu tarifi denedikten sonra deneyimlerimi paylaşmayı dört gözle bekliyorum. Sizce bu tarifi denemek için en iyi zaman ne zamandır?
Oktay Usta'nın Özbek pilavı tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli yemeği denemek için sabırsızlanıyorum! Özellikle kuzu eti kullanılması ve sebzelerin taze taze eklenmesi, pilavın zengin aromasını artıracak gibi görünüyor. Malzemelerdeki kuru üzüm ve çam fıstığı ise pilava farklı bir tat katacak. Pirinçlerin şeffaflaşana kadar kavrulması adımı çok önemli, bu şekilde pilavın lezzetini artıracağını düşünüyorum. Baharatlar da kesinlikle denkleme dahil, kimyonun aroması beni oldukça cezbetti. Dinlendirilmiş pilavın üzerine et ve sebzeleri yerleştirerek sıcak servis yapmak, aile sofralarına çok yakışacak! Bu tarifi denedikten sonra deneyimlerimi paylaşmayı dört gözle bekliyorum. Sizce bu tarifi denemek için en iyi zaman ne zamandır?
Cevap yaz