Ali Paşa Pilavı Ali Paşa Pilavı, adından da anlaşılabileceği gibi içindeki bol malzeme ile tam bir paşa pilavıdır. Annelerimizin yemek beğenmediğimiz zaman "Ne isterdin, Paşa Pilavı mı yapsaydım?" diyerek şaka yollu söyledikleri pilav tam olarak bu pilavdır. Çok lezzetli ve besleyici olduğu için bu adı almıştır. Mutlaka hazırlayarak sevdiklerinize ikram etmenizi tavsiye ederiz. En sıradan sofraları bile ziyafete dönüştürebilirsiniz. Ali Paşa Pilavı Malzemeler
Köftesi İçin Malzemeler
Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır? Pirinçleri bir tencereye alıp üzerine tuz ekleyip, üzerine kaynar su ilave edin ve bu şekilde en az yarım saat bekletin. Yayvan bir kabın içine kıymayı alın ve üzerine soğanı rendeleyin. Sarımsağı sahanda ezip ilave edin. Tuz ve bir miktar karabiber ekleyip avuç içiyle güzelce yoğurun. Köfte kıvama geldiğinde misketten biraz daha iri yuvarlak toplar oluşturun. Hazırladığınız top köfteleri teflon tavada yağsız olarak pişirin. Üzümleri ılık suda bekleterek şişmesini sağlayın. Pilav tenceresini ocağa alın ve fıstıkları kavurun. Tereyağını tencereye ilave edip bir miktar kızartın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye boşaltıp tuz ilave ederek tane tane oluncaya kadar kavurun. Pirinçlerin birbirini tutmaması için 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edebilirsiniz. Sıcak su ve et suyunu ilave edip karıştırın. Üzerine köfteleri, üzümleri, tuz, karabiber ve Antep fıstığını ekleyip, bir miktar daha tuz attıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirip demlenmeye bırakın. 15 dakika sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |